▼ Forever
Fearless
(Y)
tag please or die

ShoutMix chat widget
Wada says hi

Photobucket
Hello swaggers. I am Brightest Star. I live in Star Jaya/ Star Town. Call me Wada. 13 years old. Sam Tsui - Greyson Chance - Zayn Malik - Selena Gomez - Cody Simpson - Ariana Grande- Megan Nicole - One Direction - Demi Lovato. I-love-to-talk.
affiliates

CandyCollinArynxxIzzatiNajihahMunifahahaIzatie NabilaShahirah ShukriAjaiFarah Hannis
Thursday, October 10, 2013 @ 6:39 PM
lama gila tak buka blog ok la bye
back to top?
Wednesday, December 14, 2011 @ 11:08 PM
Running away
Hello guys :) assalamualaikum.
Setelah sekain lama weh aku tak update blog ni. Sumpah aku rindu. Hmmm.
Fyi, aku dah pindah. From Shah Alam to Klang. Perasaan aku berbelah bahagi pada mulanya.
Happy, yes mesti lah happy. Masuk rumah baru, bilik baru barang barang baru, so memang excited lah kan. Sedih pun ada juga. Aku kena tinggal kan sekolah, kawan kawan, jiran, my gurls, my kids, mama will miss you guys :( oh and rumah sana takde internet lagi. Yeah aku banyak kali paksa Mama dengan ayah suruh beli, tapi dorang cam cakap "slow slow lah dulu, benda tu tak penting". TAK PENTING? OH FUUUU. Ok I'm sorry maybe yes, tak penting. Aku rasa rumah tu pun tak siap sepenuhnya lagi ~.~ but still, I want le internet. No internet = die. 


Aku hampir pindah dalam 1 bulan cenggitu. Hmmm dekat sana, one word, BOSAN. aku hadap TV je 24 hrs. Memang taktahu nak buat apa. Bangun pagi, sidai kain, tgk tv, kemas bilik, tgk tv, mandi, tgk tv, pergi tman, mandi, tgk tv, tidur. SADLIFE TAAAAAAAAAAK??! Itupun kadang kadang je aku pergi taman sebab takde kawan ~.~ Until one day, orang kampung aku datang sini. Tak lah terasa sunyi, tapi penat lah nak kemas tu kemas ni. I'm a big girl right now hehehe n.nV . Buat kenduri semua semua tu, hmmm ok lah juga but I think bukan semuanya jiran lama aku datang. Semua tak sayang aku dah k majok. Lol I'm just joking~~~. Lepastu kenduri tu, Anis, cousin aku yang paling aku rapat, stay sini. Maybe until dia form 5 I guess. So taklah bosan sangat. Aku ni jenis tak sah kalau tak keluar rumah. Nanti rasa pelik. Jalan jalan sikit pun jdi ah. So ada kawan, senang lah nak buat pape. But yet, aku still takde kawan lagi dekat sana. Hmmm.
My old mates. Hmmm 
Time ni, aku pergi bomba. Memang macam macam lah kiteorang buat, main air, fear-factor semua. Sumpah best gegila gegila lah kan. Jap ni gambar nya

Ok ni je sebab aku malas nk masuk bebanyak.


Apa lagi ek nak cakap? Aku bebetul boleh contact pakai Twitter je dekat sana. Ye ah, via txt kan?
Weh siapa dah tengok Breaking Dawn and Ombak Rindu? HAHAHAHAAH BEST KAAAAAAAAAAAN. First, pergi Subang Parade w my loyal bff, Candy and my adik angkat, Putri. Dekat sana takde Ombak Rindu. Tgk je lah Breaking Dawn sebab aku minat lah juga. EDWARD MACAM BIASA AH HANDSOME NAK MAMPUS!!! Tak lama lepastu, Mama ajak tgk Ombak Rindu sekali dengan org org kampung. Lol fani, ada 2 org budak kecik. And kiteorang duduk depan sekali. Kanser tengkuk aku cenggini lol. Lepastu bebudak tu mekak mekak,. Wayang tu dah macam atuk akuu yang pnya pun ada. Kiteorang je mekak lebih haha. Haaa sebelum tgk wayang tu pergi main benda bebeudak yang kereta ah pe ah dodododododo. Oh time tgk Breaking Dawn tu aku nk mengaku yg aku byk gak buat perkara yang agak memalukan haha.


Semalam, aku mimpi Greyson Chance. Sumpah aku cakap, best dream ever. OH SHIT PEHAL LAH TU MIMPI SHIT SHIT. k. Taknak cerita acana mimpi tu kang korang jealous hahaha. Eh aku dengar cerita dia nak datang sini lagi kan? Ok good. Dah ah haritu tak pergi showcase dia. Dah ah aku dah beli ticket wuuuu bullshit wuuuuuu. Lagi apa ek? Cody and 1D. tapi 1D centu centu je, aku minat lagu jeee. Lepastu MUHAMMAD NAZMI FAIZ MANSOR hahahahahahaah k. Tak kisah ah dia dengan Nadia ke apa ke. But nazmi tak ngaku en. Ala, mesti betul punya, Nazmi nak cover je lol k aku over.

TILL HERE SO YEAH, BYE ASSALAMUALAIKUM :)

Nak bebel lagi ni. Jersey tu, time jenjalan dengan Candy, tetibe ternampak. Setelah sekian lama ku mencari, memang terus aku beli lah kan. So yeah :)
Aku malas nak besar besarkan tulisan apa semua hahah kbyebyebye. xoxo
back to top?
Tuesday, November 8, 2011 @ 7:35 AM
Salam Aidiladha :)
Hello and assalamualaikum uolzz!!
So, SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA YOU OLZZZ!!!
Haha. OH, AND LUPA NAK GITAU
EXAM DAH HABIS!!!!!!!!!!!!!!!!
I REPEAT IT AGAIN, LE EXAM, IS...................
OVER!!!!!!!!!!!!!!!!!
Who's happy? ME!!!!!!!!!!! Who's with me? Lol takde siapa.
SAYA TAK TIDUR!!!
Saya pandang bawah pahtu sengih nampak gigi jewrrrr haha.
Ok, result pun dah dapat sikit. Alhamdulillah, semua nya AGAK memuaskan.
BM penulisan, aku paling tinggi. Alhamdulillah :)
Ok lepastu, balik kampung pada keesokan harinyaaaa.
Apa yang aku anggap akan jadi kt kampung, tak terjadi rupanya o.e
Haha. Kenduri makan lembu haha
Ok mama takda. It would be better if dalam gambar ni, ada Mama.
Ada satu malam tu, tenenenenenenenne.
KARAOKE!
First tu agak awkward, lama lama, yeay dah nyanyi haha!!
That's all. Nak tengok Nada Cinta niewrrrrr. Byebyeee assalamualaikum

back to top?
Thursday, November 3, 2011 @ 9:28 PM
Hold on till the night
Hello guys. What's up? Oh, assalamualaikum.

Guess what? EXAM DAH HABIS!!!!!!!!!!!! (tinggal pjk je untuk harini).
Siapa happy? SAYA! But, idk why, tak rasa berapa nak happy.. Maybe.... Habis sekolah kot.. Aku bajet camni tau, lepas exam, main uno, bawa mainan semua kt sekolah. Macam sekolah rendah kan? Anyeeeehhhhhh rindunyaa :'DD. Cikgu cakap, Khamis depan, last form 1 sekolah. Terkejut woi. Pehal cepat sangat? And, form 2, Jumaat ni dah habis. Pasal form 2, tak kisah sangat lah kan. Cuma... terkejut. Aku punya lah banyak plan untuk activiti lepas exam.. Macam tahun lepas, main hantu hantu lah apa lah. 
Lawa kan? Aku ambil gambar benda ni, dah lama. Takde lah lama mana. Sebelum exam juga lah kan..
Let's talk about exam. Semuanya... okay. Idk why, aku rasa, biasa je. And, aku tak baca buku sangat pun.
Actually, ada banyak nak cakap. But, nanti k :)
Bye nak pergi sekolah. Assalamualaikum
back to top?
Saturday, October 29, 2011 @ 2:20 AM
Problems taught me to be stronger
Hi, assalamualaikum.
So, how's your day? Okay? Alhamdulillah..
Semalam, time petang. Hujan lebat gila anjing kan? Siapa happy? SAYA!! Aku, Aisyah, Husna and Anis main hujan gila-gila. Ups, Anis tak sangat. Husna pun. aku banyak main dengan Aisyah je. Well, pasangan couple paling romantik kan Aisyah kan? Lol k. memang macam-macam ah kiteorang buat. Tiba-tiba, Anis kena balik. Tinggal aku, Aisyah and Husna. Memang kitaorang ftw ah sekarang. dah macam orang tak betul pun ada. Kacau orang kencing semua haha. 

Senang cakap, main hujan time semalam, memang best. Thanks a lot to my girlfriends, Aisyah and Husna.

Balik rumah, mandi, makan semua ah en. Pergi dekat mama and ayah, and aku cerita A sampai Z pasal Greyson Chance punya showcase. First first tu, mama memang kasi, ye ah, pergi dengan kakngah kan. Takkan tak boleh kot. Lepastu ayah tanya "bila?" Aku jawab ah "11/11/11. Hari Jumaat. Pukul 830 malam". Lepastu ayah cakap "kita buat kenduri time tu. Solat hajat semua. Tak boleh. Lain kali je". Aku paksa mama and ayah tukar tarikh kenduri semua. Alhamdulillah aku tak kena marah time aku paksa tu. Ayah pun cam cakap ah "kita nak pindah, jangan fikir seronok je. Lepas pindah nanti, nak pergi mana mana, pergi lah". Ok. Sangat pedas. Aku terus ambil wuduk. Solat. Aku berdoa macam macam sebab aku nak sangat-sangat pergi showcase tu. Aku menangis tanpa henti weh. Tu lah, lain kali jangan berharap sangat. 

Malam tu, takda apa yang jadi. Aku tweet macam biasa. Aku text kawan aku, tak balas. Before this, kiteorang macam gaduh. Girl, kita rasa awak berubah sangat sangat. Sedih gila dalam hati ni. Aku cakap pasal minah lain, minah lain pula terasa. Haiyoyoyo. This is life. Tiba-tiba, terasa nak study. Time tu dalam pukul 2 camtu. Tiba-tiba wifi macsm skljhgdasaas. Terus jatuh mood aku nak study. 

Till here. Byebye :) assalamualaikum.
Oh, and wish me luck on my final examination on this Monday! xoxo
Me with Anis Khalisya. Cousin paling awesome. Me miss you :/ byebye
back to top?
Friday, October 28, 2011 @ 2:01 AM
Home is in your eyes.
Ehem. Assalamualaikum. Hi semua. Setelah sekian lama aku tak update blog ni kan. Hmmm siapa rindu aku? No one? Okay. 

Okay wtv lah kan. Exam, exam, exam. Yes, exam. Aku dulu-2 ye ye je semangat nak exam. Now? Harapan ah. Me izzzz zhooo leezzzi -,- Sebelum exam, aku pergi suatu tempat yang dipanggil.......
OCTTWTFEST!!!
Best tu memang lah best, but, entah lah haha. K whatever. Semua macam lawa gila. Insecure gila rasa. Jumpa Memed, Alia semua ah. Semua lawa lawa belaka. Aryn and Hanis pun adaa. Tapi aku pergi kejap je. Tak lama sngat pun. Beli barang pun sikit je. Retis pun banyak dekat sana. Aku banyak duduk dengan kakngah dengan kawan dia je. Wuwu. Haha.
 Me with my girlfriend, CANDY!!!



Ok gambar lain tak boleh masuk. Fcuk. Not so cool at all.
Ok lepastu , EXAM! Agama and Maths 2. Agama okay, alhamdulillah, aku boleh menjawab dengan tenang *flip pashmina*. Haha. Math.... errr.... er.... e....... KENAPA SUSAH!!!! *hentak kaki*. Hmph, takut sangat kalau gagal math. Well, aku taknak fail. Uhmm, semua orang taknak kan?


Today is Friday. DEAR TIME, Y U FLIES SO FAST??!!!??!!
1 minggu ni rasa macam 1 hari je. Aku study pun ciput-ciput. Yo wada, kenapa pemalas sangat ni? Haiyooo dear setan, please ah blah. Upzzz Hahah. Today aku pergi SACC with my mok, Wanie. Well, aku dengan Wanie makin okay sekarang. Siapa happy? Me :) Cari what? Cari album Greyson Chance. Kiteorang dua memang minat Greyson gila babissss okay. Haha. Rasanya, i will going to Greyson Chance's showcase. If ayah kasi. Aku harap ayah kasi. Memang aku pergi dengan kakngah je lah kan dekat sana mueheheh. Oh, dengan Arynxx, Jihah, and Bella too!!!! Siapa excited? MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sebelum ni memang ada dengar pasal showcase my baby Greyson ni. Ehem ehem be jelly *jeling sikit* haha. But, macam ambil endah tak endah je ah kan sebab rasa macam tak perlu kot.. Blah blah blah. Tapi aku dah dapat ticket dia!!!!!!!!!! If mama tak kasi, sokay. Aku jual ticket tu. Idc if boleh ke tak, aku dapat beli album dia je aku nak menangis. Tinggal last je. Wuuuu i'm so lucky.





Okay aku tahu aku batak. Idgaf. Yang penting aku happy just like a little kid!! *chicken dance*.
Till here, byebye :) assalamualaikum! Sesiapa yang pergi showcase tu, insyaAllah kita jumpa. Oh and, follow me on Twitter : SyuhadaHaizad. Byebye loves!!

back to top?