▼ Forever
Fearless
(Y)
tag please or die

ShoutMix chat widget
Wada says hi

Photobucket
Hello swaggers. I am Brightest Star. I live in Star Jaya/ Star Town. Call me Wada. 13 years old. Sam Tsui - Greyson Chance - Zayn Malik - Selena Gomez - Cody Simpson - Ariana Grande- Megan Nicole - One Direction - Demi Lovato. I-love-to-talk.
affiliates

CandyCollinArynxxIzzatiNajihahMunifahahaIzatie NabilaShahirah ShukriAjaiFarah Hannis
Tuesday, April 12, 2011 @ 7:03 PM
LIFE IS THE CLIMB
"YA ALLAH!!!!!!!! DAH PUKUL 1155! WEHWEHWEHWEH! ISHH!! DAH LAMBAT!"
loooong post. Takde lah long mana, baja sampai habis kayh? (:


Kay, peristiwa ni berlaku semalam. Aku tengah online, then tengok jam dah pukul 1155. Aku pun menggelabah lah iron baju, mandi, susun buku semua tuu. Pukul 1215 Husna dah datang. 1220 kiteorang tunggu Cik Jumaat.
Lepas tu, masuk sekolah, pergi kantin. Aku lapar gilaagila. Beli nugget seringgit. Lepas tu, pergi Dewan Alamanda. Syamimi belanja aku coklat dia. Hihi. Sedap plakk. Syamimi sangat baik! :3 Time kt dewan Alamanda, masuk kelas lambat sikit sebab ada tunjukkan Raturatu and Ratarata. Geng Eika Maya and Supramaniam kena diri atas stage. Pastu banyak gilaagilaa orang dekat tepi dewan Alamanda. Kena denda sebab skip perhimpunan. Tapi, tak dapat tengok dorang kena rotan, kena masuk kelas -,-"
Ngek. Baru je nak ejek dorang oh.

Lepas tu, masuk kelas, Ustazah dah ada. Salin nota sikit, pastu ustazah ajar sikit.
Pastu, ustat gatal masuk, ganti cikgu Hasrul. Ingatkan dia salah masuk kelas. Well, orang tua en? Haha.
Time nak rehat tu, aku jerit ah "TERIMA KASIH USTAT!"
Pastu ustat buat suara aku "SAMA SAMA MURID".
Ustat, suara saya bukan mcm tu. Tu suara kucing nak berak je.

Then, rehat. Time rehat, nak solat jap en. Pastu, cikgu cakap "Rehat dulu."
Aku pun tukar baju, pakai baju sukan, then rehat.
Aku beli kuey teow tomyam (mcm biasa)
Aku jumpa budak osom (budak keling.) Aku perli lah dia. Then dia ckp ape ntah.
Pastu aku jerit "AH, PUKIMAK!" Duh, aku tak sangka aku ckp benda tu.
Time kt kantin, aku asyik mencarut je. Sampai Raja cakap "Ni betul ke Wada ni?"
Pastu, kiteorang cipta password kiteorang untuk pastikan orang tu betul ke tak. Haha. Sakai -____-
Tapi time rehat memang aku banyak cakap benda bukanbukan.

Time Sivik, cikgu Hasrul tak datang. Aku firstfirst lepak kt depan dengan Syamimi and the gang. Pastu, aku pergi meja guru, buatsomethingyangtaksepatutnya dibuat. Pastu, Syamimi and Faizah datang. Dorang gossip pasal Intan. Kan Intan cakap dia tu KAYA en? But, kt kem pengawas, duit RM20 pun tak terbayar, dia cakap "ADA MASALAH KEWANGAN".
NGEK! Bukan kau cakap yang kau jadi model kt Hawaii, New York semuasemua tu? Satu photoshoot kau dapat RM 22 ribu. Nampak beno nipunye! Btw, MODEL? REPEAT, MODEL? HAHAHAHAHA. Muka macam indon cap keling, berangan nak jadi model. Eiii. Intannintann, asal lah kau ni nak menipu sangat? Kau fikir kau gebang yang kau ni kaya ramai kawan lah eh? Ngek. Orang kawan tak ikut harta lah, orang kawan ikut attitude. Ni attitude kau dah macam Babi Beranak, sape je nak kawan dengan kau? Fitnah orang sanasini. Gebang sanasini.
Cakap pasal fitnah ni, aku nak share sikit eh. Time tu, aku dengan Hasif baru couple. Time tu, masa geo, Cikgu Juraida. Aku pandang belakang, sembang dengan Amir Azim and the gang. 
Syamimi : Wada couple dengan Hasif meletup oh kt group kelas aku.
Intan : Hah? Couple? **nada yang agak kuat
Cikgu Juraida : Sape couplecouple ni?
Intan : SYUHADA CIKGU SYUHADA. DIA YANG SUKA COUPLECOUPLE NI,
Saytorn betul si Intan ni. Kau jealous ehh? Eii, kau ni tak malu ke kasi surat cinta kt kawankawan aku?
(Shah And Akmal) Siap menggebang lagi. Haha. 
Korang tau tak, kan Syamimi dengan Faizah je yang ada kt meja cikgu smalam eh, tengoktengok, ramai gila orang join. Din jerit "GOSSIP PASAL INTAN KT SINI!" Haha. Pastu, Naim suruh diam. Din duduk kt depan. Duduk bersila. Aku join ah, aku ckp ah kt Din pasal Intan en, pastu, ramai orang datang depan nak join. Haha. Pasal Intan je semua semangat.

Pastu, Cikgu Edayu datang, Time aku jalan nak duduk tempat, aku mcm jerit kuattakkuat
"INTAN NI PUKIMAK OH"
Aku tak tau ah sape yang dengar en.
Pastu, masa Cikgu Edayu, buat karangan Dialog. Best lah juga. Cikgu asyikasyik buat "KETEPIIII, KETEPIIII". Memang aku gelak tak ingat dunia ah en. Pastu, cikgu cerita, actually, semalam, ada budak kena histeria. 2 orang kot. Kot lah. Errr, agak seram ah. Cikgu cerita ah sedikit sebanyak pasal benda tu. Pastu, time buat keja, aku mcm diam, selalunya kan aku memekak en. Cikgu buat number satu then cakap "Syuhada, ni apa ni Syuhada? Kau ni diam semacam je, seram plak cikgu".
Pastu aku ckp "haaa? 1 lahhh. Haha".
SAYA SAYANG CIKGU EDAYU SAMPAI BILABILABILABILA.
Lepas BM, KH. Sebelum masuk bengkel, pergi kantin beli gulagula.
Time KH aku tak semangat sangat. Agak boring. Aku tak minat -,-"
Aku asyik nyanyi jeee.Pastu Ajai cakap dengan aku pasal algu cikgu Ho. Dia rekareka ah. Tetibe aku teringat lagu niii.
HO HO HO VITAMIN B6 DARIPADA 48 PISANG
HO HO HO KALSIUM DARIPADA 55 CAWAN SUSU
HO HO HO ZAT BESI DARIPADA, 3! KILO!!! BAYAAAAAAAMMM!!

Cikgu banyak kali ckp "Syuhada, nyanyi diamdiam lah. Suara awak tu dah lah kuat."
Haha. Aku nyanyi je lah lagu tu. Part SUSU tu, candy cakap aku pelat s.
Erghh. Pelat yang mcm air liur banyak tu. Ishhh. 

Pastu, PJ. Candy cakap kt Alya and Raja pasal kepelatan aku. Siot kau Candy. Ngehh.
Btw, agak ah aku pelat and gagap sikit. Keturunan wehhh.
Time PJ, aku gila sikit. Aku sembang dengan Cikgu Adenan sikit. Kerek duh aku -,-"
Haha. Pastu, pergi gelanggang pelbagai. Dorang tak tahu nak main apa, so, pergi tempat bola jaring sebab aku nak main bole jaring (hope esok ada bole jaring)
Kelas aku lawan kelas Chimeara. 5-0. Dapat main kejap je. 5 tu, semua aku yang score.
Hihi. Lepas tu, masuk kelas. Ada math plak. But, tak belajar pun. Cikgu mana masuk.
Aku sembang dengan Hakim and the gang. Pastu, cikgu kerek masuk. Aku ckp ah
"ASAL CIKGU NI KEREK?"
Dorang ckp
"SEBAB CIKGU NI BODOH."
Haha. Masingmasing mulut taknak kalah jeee. Pastu, kan Syaza baru balik dari Sabah en, dia bagi keychain. Aku ambil 2, Penang dengan Sabah. Aku pun taktau asal aku ambil Penang tu. -,-"

Pastu, balik. Husna belanja corntoz. Ala, 30 sen jee. Pastu, mak aku dah sampai, so, balik la.

Balik rumah je, makan, pastu, baring dengan Mama kejap. Kak Long pun ada. Cakap pasal Boyfriend.
Aku tunjuk wallpaper hp kaklong, gambar dia dengan Yiq. Haha. Chooo ceweeettt.

Time malam, aku buat sceince 21 soalan je -,-"
Malas lah plak. Haha. Nasib baik ada Syaza temankan aku malam tadii.
heeee ;D
SAAAYAAAAANGGG SYAZA!

Time kakakkakak aku dah balik dari tuisyen, aku gaduh dengan Wanie pasal phone.
Disebabkan aku ni baik, bagi je lah phone aku, dapat ah rm5. Jadi lah tuh.
Haaaaa, bf Wanie kasi Wanie surattt!!! WEHHH!!! JEALOUS WEHH!! Aku dah lama tak dapat surat.
Nak surat cinta mcm Waniee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :3

Kay, malam tadi aku tidur pukul 12. Tak boleh tidur kot.
Sebok main dengan Encik Rabbit (bear rabbit aku)
Kk, byebye!
Ehh, ni je lah, nanti ada lagi. byeee
back to top?